طراحی ویلا

طراحی ویلا چیست؟

آیا تا کنون فکر کرده اید که منظور از طراحی ویلا چیست؟ ویلاها خانه هایی با فناوری مدرن و پیشرفته هستند که برای راحتی و آسایش ساخته می‌شوند. ویلا ها با ویژگی ها و امکانات رفاهی پیشرفته برای آسایش و رفاه بیشتر باید با طراحی منحصر به فرد طبق اصول و قوانین معماری به اجرا درآید. طراحی ویلا در انواع سبک‌های مدرن، کلاسیک، روستیک، مینیمال و… در سازه‌های نیم فلت، فلت، دوبلکس و یا تریبلکس به اجرا در می‌آیند.

سبک طراحی طبق ایده آل‌ها، نیازها، اهداف و سلایق مشتریان و با بودجه‌ای که تعیین کرده‌اند طراحی می‌شود. طراحی ویلا یک طرحی جامع و کامل برای ساخت و ساز است که شامل اتاق نشیمن، آشپزخانه، اتاق‌های خواب، محوطه ویلا و چیدمان می‌باشد. در طراحی ویلا باید هر دو جنبه عملکردی و زیبایی سازه را در نظر گرفته و یک طراحی کاربردی با زیبایی بصری را ایجاد کرد. نوع طراحی ویلا در استفاده بهینه و کاربردی آن اثر گذار است. 

طراحی ویلا باید بگونه ای باشد که علاوه بر استفاده حداکثری از فضا و طراحی بهینه یک جلوه ای زیبا و شیک را به ارمغان بیاورد. طراحی اصولی و درست ویلا به دست مجرب‌ترین و ماهرترین معماران و مهندسین طرح‌ ریزی می‌شوند. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای داشتن یک ویلایی شیک، مدرن و پیشرفته طراحی ویلا را به یک مهندس معمار خبره بسپارید.

مراحل طراحی ویلا

آگاهی از مراحل طراحی و ساخت ویلا باعث می‌شود ناهماهنگی ها در پروسه‌ طراحی از بین برود و از خطاهایی که باعث اتلاف زمان و هزینه می‌شود جلوگیری شود. مراحل طراحی ویلا به شرح زیر می‌باشد:

بررسی زمین پروژه:

مکان سنجی و بررسی اولیه زمین اولین مرحله از مراحل طراحی کامل ویلا می‌باشد. در این مرحله مهندس از زمین پروژه بازدید کرده و سایت بنا را مورد بررسی قرار می‌دهد. موقعیت زمین پروژه اعم از آب و هوا، زیرساخت‌ها، رطوبت خاک؛ پوشش گیاهی و… نقش اساسی در طراحی ویلا دارد. ویلاهایی که در مناطق کوهستانی ساخته می‌شوند با ویلاهای ساحلی و یا جنگلی تفاوت عمده‌ای در طراحی دارند. از این رو مهمترین گام از مراحل طراحی یک ویلا شناسایی و مورد بررسی قرار دادن مکان ساخت ویلا است.

نقشه برداری:

نقشه برداری از زمین به منظور تهیه مستنداتی از زمین برای طراحی می‌باشد. در این مرحله مهندس ناظر تمام نقاط زمین را مورد بررسی قرار می‌دهد. مسیرهای دسترسی به زمین، فاصله زمین از جاده، قسمت‌های متروکه، نقاط گوشه زمین تمامی این موارد باید مورد بررسی قرار گیرند. از اقدامات دیگری که هنگام نقشه‌برداری از زمین باید انجام داد مورد بررسی قرار دادت شیب زمین و جهت آن است که مهندس ناظر باید اطلاعات کافی و لازم را به دست آورد. مهندس معمار چشم انداز زمین را در نظر گرفته و با نقشه برداری از زمین مورد نظر شروع به طرح‌ریزی کلی می‌کند.

بودجه‌بندی و مدیریت هزینه:

با تعیین هزینه طراحی و ساخت ویلا این امکان را به معمار می‌دهید تا بداند تا چه حد می‌تواند ایده‌ها و خواسته‌های شما را در طرح مورد نظر عملی کند. با توجه به بودجه تعیین شده طرحی کاربردی و مناسب برای ویلای شما در نظر گرفته می‌شود. شما با مدیریت بودجه می‌توانید در تمام مراحل طراحی وساخت ویلا مانع از به وجود آمدن چالش‌ها و خطاهایی شوید.

تعیین نیازها و اهداف و سلیقه:

با داشتن جلسات متعدد با مهندس معمار تمام خواسته‌ها، نیازها، ایده‌ها و سلایق خود را می‌توانید در میان بگذارید. بهتر است برای طراحی ویلای خود خوب فکر کنید و تمام انتظارات و نیازهای خود را در ویلای خود طراحی و به اجرا درآورید. باید خواسته‌های خود را با مهندس معمار در میان بگذارید و در صورت امکان برآورده کردن خواسته‌ها و اهداف شما، طراحی ویلا طبق آنها جهت دهی شود.

طراحی پلان ویلا:

بعد از مشخص شدن اهداف و خواسته شما مراحل طراحی به صورت دقیق آغاز می‌شود. در این مرحله خواسته‌های شما در قالب طراحی پلان ویلا قرار می‌گیرد و به صورت طرحی سه بعدی قابلیت اجرایی پیدا می‌کند. موقعیت قرار گرفتن ویلا در زمین و تمامی ورودی خروجی‌ها مشخص می‌شوند. از مهمترین اقدامات در مراحل طراحی تقسیم بندی و تفکیک فضا به صورت کاربردی و مناسب است. با طراحی درست و اصولی پلان ویلا می‌توان یک فضای دلپذیر و راحت به ارمغان آورد.

تجهیزات و ایمنی ویلا:

سیستم ایمنی ویلا، تاسیسات، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، تهویه و سیم کشی‌های برق در طرح و پلان ویلا قرار می‌گیرند. برای داشتن یک ویلایی ایمن باید عبور لوله‌ها برای سیستم گرمایشی و سرمایشی در طرح مشخص شوند و همچنین سیستم برق کشی برای فضای ویلا در طرح قرار بگیرد.

طراحی نما و داخلی ویلا:

طراحی نما و داخلی ویلا از مهمترین مراحل طراحی ویلا است که به خلاقیت بسیار زیادی احتیاج دارد. برای مدیریت درست فضای ویلا باید یک طرح ریزی کاربردی صورت بگیرد تا با استفاده حداکثری از فضای داخلی بتوان یک نقشه دقیق و بهینه به اجرا درآورد. در طراحی داخلی ویلا محل قرارگیری اتاق خواب‌ها، آشپزخانه، تمامی ورودی خروجی‌های داخل حتی سبک چیدمان وسایل منزل نیز به صورت دقیق در نقشه قرار می‌گیرد.

طراحی محوطه ی ویلا:

طراحی محوطه ویلا از مهمترین مراحل طراحی وساخت ویلا است که بر زیبایی و ارزش سازه بسیار تاثیرگذار می‌باشد. در این مرحله ورودی و سردر ویلا، محل عبور و مرور، نقاطی که گل و گیاهان در آن محل کاشته می‌شوند و… طراحی می‌شوند. شما می‌توانید با اجرای استخر، آلاچیق، آبنما، نورپردازی‌ها و المان‌های دیگر بر زیبایی محوطه ویلا بیفزایید. در آخرین مراحل طراحی هر نوع امکاناتی که می‌خواهید در طراحی محوطه می‌توانید لحاظ کنید.

انواع سبک‌های طراحی ویلا

طراحی ویلای مدرن

طراحی ویلای مدرن یک سبک پیشرفته با تکنولوژی روز دنیا است که به سادگی و کاربردی بودن فضا تاکید دارد. از اصلی‌ترین ویژگی‌های طراحی ویلای مدرن استفاده از خطوط صاف و بدون شکستگی در طراحی است. طراحی سبک مدرن با استفاده از المان‌های ساده با چینشی منظم و کمترین جزئیات باعث ایجاد یک فضایی شیک و زیبا می‌شوند. معمولاً این سبک با اکثر سلیقه‌ها مطابقت دارد و همین امر باعث محبوبیت بسیار این سبک مدرن شده است. در طراحی ویلای مدرن از پنجره‌های بزرگ و سرتاسری برای نورگیری بهتر به کار استفاده می‌کنند. 

مزایای طراحی مدرن:

1-به کارگیری متریال و مصالح‌های مدرن که باعث ایجاد محیطی شیک زیبا می‌شود.

2-طراحی کاربردی و بهینه از فضا که باعث استفاده حداکثری از فضا می‌شود.

3-به دلیل هماهنگی با محیط طبیعی از طراحی خاصی برخوردار است.

4-به دلیل سادگی در طراحی، حس راحتی و آرامش را به ارمغان می‌آورد.

معایب طراحی مدرن:

1-استفاده از تجهیزات پیشرفته و مدرن ممکن است هزینه ساخت ویلا را افزایش می‌دهد.

2-طراحی ساده برای برخی افراد ممکن است کسل کننده باشد.

3-طراحی ویلا به سبک مدرن با فرهنگ و معماری برخی مناطق ممکن است هماهنگ نباشد

طراحی ویلای کلاسیک

سبک طراحی ویلای کلاسیک یک سبک تجملاتی با طراحی اشرافی است که شکوه و عظمت را به نمایش می‌گذارد. در این سبک نظم و تقارن را می‌توانید در تمام طرح‌های آن مشاهده نمایید. اغلب رنگ‌هایی که در طراحی سبک کلاسیک به کار برده می‌شود رنگ‌های خنثی نظیر شیری، قهوه‌ای، طلایی، برنزی و مشکی است. از المان‌های اصلی سبک کلاسیک ستون‌هایی با ارتفاع بلند و مجسمه‌هایی بزرگ با تزییناتی زیبا هستند. تنوع متریالی که در سبک کلاسیک برای نما استفاده می‌شود نسبت به سبک‌های دیگر کمتر است و اغلب از مصالحی نظیر سنگ برای نمای سبک کلاسیک استفاده می‌کنند.

مزایای طراحی کلاسیک:

1-به کار بردن رنگ‌های گرم که باعث ایجاد فضای شاداب و سرزنده می‌شود.

2-به دلیل طراحی متناسب و متقارن آن هماهنگی و تعادل در تمامی قسمت‌ها به چشم میخورد‌.

3-به کار بردن متریال طبیعی که باعث ایجاد فضای دلنشین می‌شود.

4-زیبایی، شکوه و عظمت این سبک  از طراحی راحتی و اشرافیت را به ارمغان می‌آورد.

معایب طراحی کلاسیک:

1-طراحی سبک کلاسیک نیاز به فضایی زیاد برای اجرای دقیق‌تر این طرح دارد.

2-به دلیل جزئیات در طراحی هزینه طراحی بالایی نسبت به دیگر سبک‌ها دارد.

3-نیاز به نگهداری و مراقبت ویژه دارد.

4-هزینه ساخت ویلای کلاسیک نسبت به دیگر سبک‌ها بسیار بالاتر است.

طراحی ویلای سنتی

طراحی سبک سنتی نوعی از طراحی است که از معماری خانه‌های قدیمی و سنتی الهام می‌گیرد. توجه داشته باشید که طراحی سبک سنتی به معنای طراحی از مد افتاده و قدیمی نیست بلکه با الهام از خانه‌های قدیمی یک سبکی نوین را به اجرا در می‌آورد. در این سبک از طراحی از طرح‌های معاصر و سنتی برای القای حس اصالت و زیبایی استفاده می‌کنند.

 سبک سنتی با استفاده از رنگ‌های شاد و روشن و نوع بافت آن فضایی گرم و صمیمی را به ارمغان می‌آورد. سبک طراحی ویلای سنتی ارتباط نزدیکی با طبیعت دارد و ماهیت آن با همخوانی طبیعت کامل می‌شود. نمای سبک سنتی از هر چهار وجه قابلیت اجرایی دارد و همین باعث زیبایی و جذابیت بیش از اندازه آن شده است.

مزایا طراحی سنتی:

1-به دلیل ارتباط با طبیعت احساس آرامش را به ساکنین القا می‌کند

2-هیچ محدودیتی در متریال و مصالحی که در سبک سنتی استفاده می‌شوند وجود ندارد

3-می‌توان از متریالی نظیر چوب، سنگ، سرامیک، شیشه و.. استفاده نمود

4-داشتن فضایی باز برای طراحی محوطه‌ای با باغچه‌های زیبا

معایب طراحی سنتی:

1-نگهداری و حفظ سبک سنتی نیاز به دقت و توجه زیادی دارد

2-هزینه بالای اجرای سبک سنتی از معایب این سبک می‌تواند باشد

3-طراحی و اجرای سبک سنتی باید با دقت و توجه زیادی توسط افراد ماهر انجام شود

طراحی ویلای مینیمال

یکی از محبوب‌ترین سبک های طراحی ویلا سبک مینیمال است که به دلیل تعلق نداشتن به فرهنگ خاص مورد توجه افراد زیادی در طراحی قرار گرفته است. در این سبک از طراحی ارتباط وسیع با محوطه ویلا اهمیت بسیاری دارد. تزیینات و جزئیات زیادی در سبک مینیمال وجود ندارد و زیر مجموعه از سبک مدرن می‌باشد. طراحی ساده و شیک از ویژگی‌های مهم سبک مینیمال است.

 در سبک مینیمال از تمام فضای موجود به صورت بهینه و کاربردی استفاده می‌کنند و فضایی ساده و بی‌آلایش را به ارمغان می‌آورند. معمولاً در این سبک المان‌ها و عناصر اضافی وجود ندارد و اجرای دیوارها به صورت کاملاً ساده هستند. اغلب از رنگ‌های روشن نظیر سفید در دکوراسیون داخلی به کار می‌برند. توجه داشته باشید که در اجرای سبک مینیمال از چندین رنگ روشن در کنار یکدیگر استفاده نکنید زیرا این باعث از بین بردن سادگی در طراحی می‌شود. نورپردازی در سبک مینیمال تاکید بر روشنایی طبیعی دارد از این رو از پنجره‌های بزرگ برای نورگیر بودن محیط استفاده می‌کنند.

مزایای طراحی مینیمال:

1-بهره‌مندی از حداکثر فضای موجود برای طراحی

2-هزینه پایین طراحی و ساخت

3-استفاده از متریال‌های گوناگون نظیر سنگ، بتن، فلز و…

4-آرامش و راحتی به دلیل طراحی ساده و بی‌آلایش

5-نگهداری و تمیزی آسان

معایب طراحی مینیمال:

1-ممکن است برخی با طراحی ساده ارتباط خوبی نگیرند

2-سبک مینیمال ارتباط کمتری با طبیعت دارد

3-محدودیت در استفاده از تزیینات و جزئیات

4-پوشانده نشدن نقص‌های طراحی به دلیل فضای باز

طراحی ویلایی روستیک

سبک روستیک با الهام از خانه‌های روستایی یک سبکی ییلاقی است که به سبک روستایی نیز معروف می‌باشد. در این سبک از مصالح و متریال طبیعی و خام استفاده می‌کنند که هماهنگی با طبیعت را نشان می‌دهد. سبک روستیک یکی از مقرون به صرفه‌ترین و کم هزینه‌ترین سبک‌ها در طراحی ویلا به شمار می‌رود. این سبک ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی با طبیعت اطراف خود دارد. ارتباط نزدیک با طبیعت و مطابقت با آن باعث ایجاد یک محیطی صمیمانه، گرم و زیبا می‌شود. برای دور بودن از زندگی شهرنشینی و آپارتمان‌های آن طراحی ویلای روستیک یک ایده عالی برای تنوع می‌باشد.

مزایای طراحی روستیک:

1-بهره‌مندی از طبیعت زیبا

2-دور بودن از آلودگی‌ها

3-سادگی و بی‌ریا بودن سبک

4-هزینه پایین ساخت و اجرا

معایب طراحی روستیک:

1-سختی در تهیه مصالح و متریال طبیعی

2-هزینه بالای دکوراسیون‌های دست ساز روستیک

3-قابلیت اجرایی نبودن در هر اقلیم و آب و هوا

4-نظافت و نگهداری سخت

5-ایجاد فضای تاریک به دلیل استفاده از متریالی نظیر چوب و سنگ

پیشنهاد نوآوران سازه مطالعه مقاله ساخت ویلا میباشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *