ساخت ویلا چیست؟
ساخت ویلا یک عملیات عمرانی میباشد که باید بصورت تخصصی انجام شود،ساخت وساز ویلا طی چندین مرحله باید اجرا شود واین مراحل باید نوبت به نوبت اجرا گردد،لذا اگر قصد ساخت یک ویلای لوکس را دارید ما اینجا به شما کمک خواهیم کرد ویلای خودتون را بسازید.ما در این مطالب سعی کرده ایم برای شما بهترین روش های مراحل ساخت ویلا،نکات ساخت ویلا وهزینه های ساخت ویلا وهمچنین بهترین متریال برای ساخت ویلا رو به شما معرفی میکنیم.
زمان مطالعه این مطالب:8دقیقه
فهرست مطالب
ساخت ویلا، یک فرآیند نسبتا طولانی و پیچیده است که نیازمند برنامه ریزی دقیقی میباشد و لازم است که مهم ترین نکات در ساخت ویلا را در نظر گرفت. ویلاها مکان هایی هستند که به منظور استراحت و یا سکونت بنا میشوند و همین موضوع علتی است برای اینکه ویلا ها در بالاترین کیفیت ممکن ساخته شوند.
نکات وجزئیاتی که در ساخت ویلا مهم و ضروری هستند، در شاخه های متفاوتی میباشند؛ از جمله: انتخاب مکان، سبک ویلا، نوع معماری، مصالح با کیفیت، فضای سبز و امکانات رفاهی، معماری داخلی، نور پردازی ها و… . تمامی مراحل ساخت ویلا، نیازمند رعایت یکسری نکات و قوانین علمی و مهندسی هستند. برای اینکه این قوانین به درستی رعایت شوند، باید از یک تیم مهندسی حرفه ای و پیمانکار با تجربه و ماهر استفاده کرد. پیمانکار ساخت ویلا با اشراف به مهم ترین نکات در ساخت ویلا میتواند پروژه ویلا سازی را بی عیب و نقص به اجرا درآورد.
به همین دلیل است که به شما توصیه میکنیم پیش از ساخت ویلای خود، به تحقیقات گسترده در مورد نیروی کار ماهر و نیروی کار ساده بپردازید؛ نمونه کارها و رزومهی آنها را مشاهده کنید و سپس دست به انتخاب از بین چندین گزینه بزنید.اگر قصد ساخت و ساز یک ویلای به روز و حرفه ای را دارید و میخواهید که دربارهی مهم ترین نکات در ساخت ویلا بدانید، به شما پیشنهاد میکنیم که تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مراحل ساخت ویلا
ساخت ویلا بر اساس فاکتورها و پارامترها های گونانون به اجرا در میآید که شامل مراحل مختلفی است. هر کدام از مراحل ساخت ویلا از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. تمام مراحل ساخت ویلا باید بر اساس اصول و قوانین به اجرا درآیند. مراحل ساخت ویلا به شرح زیر میباشد.
1-انتخاب زمین جهت ساخت:
زمینی که برای ساخت ویلا انتخاب کردهاید در کیفیت اجرایی ویلا تاثیر بسزایی دارد. نوع خاک در اجرای گودبرداری و پی ریزی ویلا موثر است به همین دلیل منطقهای که میخواهید در آن ویلای خود را به اجرا درآورید باید خاک زمین منطقه مورد نظر را از نظر رطوبت و فرونشستی مورد بررسی قرار دهید.
2-نقشه برداری از زمین:
هر ویلایی طبق نظر و سلیقه کارفرما و متراژ زمین دارای نقشه متفاوتی است. در این مرحله از ساخت ویلا کارفرما با نظارت مهندسین، نقشه مناسب زمین خود را برای ویلا طراحی میکند. مهندسین با محاسبات دقیق نقشهای را طراحی کرده و به پیادهسازی نقشه بر روی زمین اقدام میکنند.
3-تسطیح زمین یاگودبرداری:
زمین ویلا باید خالی از هر نوع ریشههای درختان و گیاهان باشد و تمام ساختارهای اضافی در زمین باید از بین برون. سطح زمین باید کاملاً مسطح و صاف شود تا آماده ویلاسازی شود.با توجه به مقاومت خاک زمین، ارتفاع ویلا و اصول و قوانین مهندسی، گودبرداری مشخص میشود. طول عمر و مقاومت ویلا به گودبرداری بستگی داشته از این رو گودبرداری از زمین از مهمترین مراحل ساخت ویلا به شمار میرود.
4-اجرای اسکلت ویلا:
اسکلت بندی ویلا با مصالحی نظیر آرماتور و میلگرد یا اسکلت فلزی به اجرا در میآید. برای اجرای اسکلت بندی ویلا حتماً از میلگردهای مقاوم و متناسب با نوع سازه استفاده کنید. اسکلت بندی در ایمنی نهایی ویلا تاثیرگذار است از این رو باید توسط افراد مجرب و حرفهای به اجرا درآید.
5-اجرای سقف های ویلا:
با توجه به اقلیم منطقهای که ویلا در آن ساخته میشود سقف ویلا را به صورت معمولی و یا شیروانی به اجرا در میآورند. این مرحله از ساخت ویلا هم در زیبایی و هم در مقاومت سازه تاثیر بسیار زیادی دارد.
6-دیوار چینی ویلا:
دیوار چینی مرحلهای از ساخت ویلا است که با اجرای آن شروع اصلی ساخت و ساز را نشان میدهد. دیوار چینی طبق سبک ویلا و پلانی که برای آن طراحی شده انجام میشود. دیوار چینی با استفاده از متریالی همچون سیمان، چوب، آجر و… به اجرا در میآید.
اجرای تاسیسات{آب،برق،گاز}:
تاسیسات ویلا شامل اجرای لوله کشیها، فاضلاب، گاز و… است. با توجه به پلان ویلا تمام کانالها باید در جای درست و اصولی خود قرار بگیرند. حتماً از تجهیزات مناسب و با کیفیت در ویلای خود استفاده کنید.
عایق کاری کف و دیوارها:
در این مرحله با استفاده از یونولیت، ایزوگام و متریالهای گوناگون دیگر دیوارها و کف در برابر رطوبت عایق میشوند. عایق کاری کف برای ویلاهای دوبلکس و تریبلکس بسیار با اهمیت است تا رطوبت به طبقات زیرین نفوذ نکند.
نازک کاری و نصب درب وپنجره ها:
در این مرحله تمامی قالب های در و پنجره نصب میشوند و سپس نازک کاری ویلا را انجام میدهند. نازک کاری ویلا شامل سفیدکاری دیوارها، نصب سرامیک، کاشی و پارکت است. این مرحله در طراحی داخلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
محوطه سازی و اجرای نما:
نما و محوطه ویلا هویت ویلا را مشخص کرده و بر زیبایی آن میافزاید. با استفاده از متریال گوناگون نظیر چوب، کامپوزیت، سنگ، آجر و… میتوان به محوطه سازی و اجرای نما پرداخت. این مرحله از مراحل ساخت ویلا به ارزش ملک شما میافزاید و باعث فضایی دلنشین و محیطی دلپذیر میشود
مهمترین نکات در ساخت ویلا
برای ساخت وساز ویلا مراحل قانونی بسیاری باید طی شوند و همچنین نکات مهم در ساخت و ساز باید رعایت شود که برای تحقق این امر باید از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت. اما به طور کلی برای به حداقل رساندن اشتباهات در ساخت و ساز ویلا باید به مهمترین نکات در ساخت ویلا آگاهی داشته باشید این نکات عبارتند از:
انتخاب زمینی مناسب برای ساخت ویلا:
یکی از مهمترین نکات در ساخت انتخاب یک زمین مناسب برای به اجرا درآوردن پروژه خود است. زمینی که انتخاب میکنید باید قیمتی متعارف و مناسب داشته باشد همچنین علاوه بر هزینه زمین باید به شرایط اقلیمی، چشم انداز ویلا، نوع سند زمین و… توجه داشته باشید. ابعاد زمینی که انتخاب میکنید کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد اما بهتر است زمین ابعاد و شکل مناسبی داشته باشد تا بتوان یک طرح زیبا را در آن پیاده سازی کرد.
مورد دیگری که در انتخاب زمین ساخت و ساز باید در نظر بگیرید بررسی قوانین محلی یا شهرکی زمین خود است. برای مثال در برخی از مناطق اجازه ساخت شدن سازه دو طبقه یا بیش از دو طبقه را نمیدهند و محدودیتی در اجرای طبقات ویلا وجود دارد پس بهتر است این نکته را نیز مورد توجه خود قرار دهید.
انتخاب پیمانکار ویلا:
فرایند ساخت از مرحله طراحی نقشه تا بهرهبرداری از سازه یک عمل تخصصی است که باید تحت نظر مهندسین خبره و مجرب به اجرا درآید. برای اداره بهتر کارهای خود شما حتماً نیاز به یک پیمانکار برای مدیریت خواهید داشت. همکاری با یک مجموعه ساخت ویلا کار را برای شما بسیار آسانتر میکند. باید توجه داشته باشید که گروهی که به عنوان سازنده ویلای خود در نظر میگیرید باید توانایی و تجربه بسیار بالایی در اجرای امور ساخت و ساز داشته باشد. زیرا در ساخت و ساز ویلا حتماً باید اصول مهندسی رعایت شود.
تعیین سبک ویلا:
یکی از مهمترین نکات در ساخت انتخاب سبک سازی ویلا است. سبکی که برای ویلای خود در نظر میگیرید نشان دهنده زیبایی و ارزش نهایی ویلای شما خواهد بود. سبک معماری ویلا موجب آرامش و تقویت روحیه شما میشود به همین دلیل سبک معماری ویلا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است از بین سبکهای طراحی ویلا میتوانید سبک طراحی ویلای مدرن، سبک کلاسیک، سبک سنتی و غیره را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید سبک ویلایی که برای سازه خود در نظر میگیرید باید با توجه به شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی منطقه باشد.
ارایه سلایق و خواسته ها به طراح ویلا:
قطعاً هر شخصی یک ایدهآلهایی برای ویلای خود دارد که میتواند با ارائه خواستهها و سلیقههای خود به مهندس طراح،سلایق خود را تا حدودی در این طرح نهایی ویلا اعمال کرد. اما برای زیباتر شدن و حرفهایتر شدن طراحی ویلای شما بهتر است صفر تا صد کار طراحی را به مهندس معمار بسپارید تا یک طراحی مهندسی شده با اصول و قواعد خاص به شما تحویل دهد. برای ساخت ویلای رویاییتان میتوانید طرح دلخواه خود را به مهندس پیمانکار ارائه دهید تا طرح شما را بهترین شکل به اجرا درآورد.
دریافت مجوزهای ساخت و ساز:
مجوز ساخت یک سند رسمی از شهرداری است که به هر شخصی اجازه داده میشود تا در زمین خود شروع به ساخت و ساز کنند. ساخت باید طبق چهارچوبهای مشخص شده انجام پذیرد. بدون دریافت مجوز ساخت از شهرداری نمیتوان به ساخت و ساز ویلا پرداخت. در صورتی که شخصی به اخذ مجوز ساخت ویلای خود اقدام نکرده باشد و بدون مجوز ساخت و ساز را شروع کند شهرداری ساخت و ساز را متوقف کرده و به تخریب سازه شما میپردازد پس اخذ مجوز ساخت امری بسیار مهم میباشد. البته شما در صورتی که با یک پیمانکار حرفهای فعالیت داشته باشید خود پیمانکار تمام امور مربوط به مجوز ساخت را انجام خواهم داد.
حضور در محل پروژه خود:
بهتر است در اجرای مراحل ساخت گاهی به پروژه خود سر بزنید و یا با دریافت گزارش کار از پیمانکار ساخت ویلای خود از راه دور کارها را مدیریت کنید. با حضور در محل پروژه میتوانید به میزان پیشرفت و یا تاخیر در کارها نظارت داشته باشید و اگر موانعی در اجرای پروژه وجود دارد آنها را رفع نمایید. همچنین میتوانید با دریافت گزارش کار از پیمانکار، از مقدار و درصد فعالیتهای انجام شده در پروژه آگاهی داشته باشید.
برنامه ریزی برای ساخت ویلا
ساخت و ساز ویلا بدون داشتن یک برنامه ریزی دقیق و اصولی یک امری غیر ممکن است اگر یک برنامهریزی دقیقی نداشته باشید هزینههایی که برای ساخت صرف میکنید به هدر خواهند رفت و به جایی میرسید که نه تنها سرمایهتان را از دست دادهاید بلکه وقت شما نیز تلف میشود. ساخت ویلا با چالشهای مالی بسیاری همراه است.
یکی از مهمترین نکات در ساخت ویلا مدیریت هزینه ساخت ویلا میباشد. نکته ای که در مدیریت هزینه ساخت باید به آن توجه داشته باشید انتخاب سبک ویلا، متریال و مصالح مورد استفاده در ویلا، متراژ و اندازه زمین و… است. توجه داشته باشید که اگر مقدار بیشتری از سرمایه خود را برای زیباتر شدن ویلای خود میخواهید اختصاص دهید فراموش نکنید که هزینههای ساخت و ساز را به نحو احسنت مدیریت کنید.
مدت زمان ساخت
دانستن حداقل زمانی که صرف ساخت میشود یک دید کلی از پروسه ساخت ویلا به شما میدهد و در برنامهریزی و زمانبندی کمک شایانی میکند. مدت زمان یکی از مهمترین نکات در است که بهتر است بدانید این مدت زمان به عامل متعددی مثل شرایط آب و هوایی، متراژ زمین، شرایط پروژه، توانایی نیروهای انسانی، بودجه کارفرما و… بستگی دارد.
برای مثال هر چقدر متراژ پروژه بیشتر باشد متقابلاً زمان بیشتری برای ساخت آن صرف میشود و یا هر چقدر کارفرما هزینه و بودجه بیشتری به پروژه خود تزریق کند باعث میشود که ساخت و ساز با یک روند سریعتری پیش رود. در هر صورت نباید در مراحل ساخت ویلا عجلهای داشته باشید زیرا باعث میشود کیفیت آنگونه که میخواهید نباشد. برای با کیفیت بودن سازه و پروژه خود بهتر از تمام مراحل با دقت و وسواس خاصی صورت بگیرد
جهت مراجعه به صفحه اصلی کلیک نمایید.
بدون دیدگاه