ما نوآوران سازه مجری و سازنده حرفه ای در سطح کشور و اجرای انواع سازه های فولادی وطراحی و ساخت ویلای لوکس در کشور مقاله ای درباره مدیریت پیمان و جزِییات آن مطالبی آماده کرده ایم که امیدواریم بتونیم مطالب براتون مفید باشد.
یکی از روشهای اجرای پروژههای ساخت و ساز مدیریت پیمان است که توسط پیمانکاران به اجرا در میآید. به این صورت که کارفرما یک شخصی را به عنوان پیمانکار مدیریت پیمان برای مدیریت پروژه ساخت و ساز خود انتخاب میکند. مزایای مدیریت پیمان عدم دخالت افراد غیر متخصص در اجرای پروژه و تسریع شدن روند اجرایی پروژه است. وظایفی که مدیریت پیمان بر عهده دارد شامل تهیه مصالح و متریال مورد نیاز، نظارت بر پروژه و نیروهای کار، دریافت مجوزها، مدیریت و هماهنگی تمامی امور اجرا و ساخت پروژه و … میباشد.
قرارداد مدیریت پیمان بین کارفرما و پیمانکار است که در آن پیمانکار متعهد به اجرای کامل و صحیح پروژه و مدیریت آن میشود. در روش مدیریت پیمان پیمانکار پروژه در ازای مدیریت و اجرای پروژه درصدی از کل هزینههای پروژه را برای دستمزد یا درصد مدیریت پیمان دریافت میکند. درصد مدیریت پیمان با توجه به نوع پروژه متغیر میباشد. پروژه های ساخت و ساز پیچیده، پر چالش و به نحوی غیرقابل پیش بینی هستند.
برای جلوگیری از بروز مشکلات در حین اجرای پروژه روش مدیریت پیمان روشی مناسب هم برای کارفرما و هم برای پیمانکار میباشد. اگر یک پروژه پیچیده ای دارید و یا تجربه کافی در زمینه ساخت و ساز را ندارید میتوانید از این روش برای اجرای پروژه خود بهره ببرید. در ادامه شما را با روش مدیریت پیمان بیشتر آشنا خواهیم کرد و به وظایف مدیر پیمان خواهیم پرداخت. همچنین با بررسی هزینه و درصد مدیریت پیمان شما را در مدیریت بودجه راهنمایی میکنیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی کامل مدیریت پیمان
مدیریت پیمان یکی از روشها و قرارداد های موجود در اجرای پروژههای ساخت و ساز میباشد که در آن شخصی به عنوان پیمانکار مسئولیت نظارت و مدیریت پروژه را بر عهده میگیرد. در این روش کارفرما میتواند هزینههای ساخت و ساز را کاهش دهد و با اطمینان از نحوه عملکرد مدیریت و نظارت پیمانکار، روند اجرایی پروژه را به بهترین شکل پیش ببرد. مدیر پروژه مسئولیت مدیریت تمام جنبه های پروژه بجز قسمت معماری و مهندسی سازه را بر عهده میگیرد.
با انتخاب روش مدیریت برنامه ای دقیق برای اجرای پروژه ساخت و ساز خود خواهید داشت. در روش مدیریت کارفرما برای ساخت و ساز هزینه کمتری پرداخت مینماید چرا که مدیر پروژه با مدیریت و برنامه دیزی دقیق و اصولی میتواند با کیفیت ترین و بهترین پروژه را با کمترین هزینه به اجرا در آورد. از این رو قرار داد مدیریت پروژه برای هر دو طرفین مفید واقع میشود.
قرار داد مدیریت بین کارفرما و شرکت یا شخص پیمانکار بسته میشود که در آن پیمانکار متعهد به مدیریت کل پروژه و انجام صفر تا صد امور اجرایی پروژه میشود. فعالیت های پیمانکار در مدیریت شامل فعالیت هایی میشود که در مذاکره توافق شده است و در قرار داد ذکر شده است. هدف اصلی از قرار داد فی ما بین در مدیریت اطمینان از تکمیل و انجام پروژه مطابق با زمانبندی و بودجه تعیین شده میباشد.
هزینه و درصد مدیریت پیمان
قرارداد مدیر شامل درصد و هزینه هایی خواهد بود به این صورت که پیمانکار هزینه اولیه دریافتی از کارفرما را برای تهیه متریال و مصالح اولیه پوژه استفاده مینماید و در انتهای پروژه درصدی از کل هزینههای ساخت و ساز را به عنوان حق الزحمه دریافت میکند. مدیریت درصدی که از هزینه های کل ساخت و ساز را دریافت میکند به عنوان درآمد و حق الزحمه او میباشد. در ابتدا بخشی از درصد مدیریت پرداخت میشود که معمولا پیمانکار آن مبلغ را صرف تهیه متریال و مصالح مورد نیاز میکند.
بخشی از درصد مدیر پیمان نزد کارفرما برای تضمین حسن انجام کار باقی میماند. در انتهای پروژه بعد از اتمام تمامی امور اجرایی و ساخت و ساز، مابقی دست مزد به پیمانکار پرداخت میشود. مبلغ دریافت و نحوه پرداخت طبق قرار داد فی مابین میباشد.
کارفرما هزینه بالاتر از هزینه های تهیه متریال و تجهیزات را پرداخت نمیکند و در مقابل پیمانکار نیز از خود هزینه ای بابت ساخت پروژه متقبل نمیشود و پیمانکار صرفا به دلیل تخصص، حرفع و حق الزحمه درصدی از کل پروژه را دریافت مینماید. درصد مدیریت پیمان عددی ثابت و دقیق نمیباشد و عواملی همچون متراژ پروژه، وظایف تعیین شده و میزان بودجه سرمایه گذاری درصد مدیرپیمان را مشخص میکند. معمولا این درصد بین ۷ تا ۲۰ درصد قابل تغییر میباشد.
وظایفی که مدیر پیمان دارد
زمانی که میخواهید پروژه ساختمانی خود را به دست پیمانکار مدیریت پیمان بسپارید بهتر است از وظایف مدیریت اطلاعات جامع و کاملی داشته باشید تا بتوانید دقیقتر پروژههای ساختمانی خود را بررسی نمایید. از نقشهای اصلی پیمانکار مدیر پیمان مذاکره، اجرا و ارزیابی میباشد. اصلیترین نقطه ارتباط بین شخص ثالث و کارفرما مدیر پیمان میباشد. او با مذاکره تمامی مراحل ساخت و ساز را به نفع کارفرما پیش میبرد و با اجرای درست و اصولی وظایف، نظارت دقیق بر نیروهای کار و روند اجرایی پروژه خواهد داشت. در ادامه به وظایف مسول پیمان میپردازیم:
1-برنامهریزی درست و اصولی برای اجرای پروژه
2-مدیریت زمان و هزینهها در اجرای پروژه
3-انجام امور اداری و عمرانی پروژه
4-طراحی نقشههای پروژه ساخت و ساز
5-اخذ مجوز و پروانه ساخت
6-تهیه مصالح و متریال مورد نیاز برای ساخت
7-اجرای عملیات عمرانی طبق قوانین و مقررات
8-بیمه کردن نیروهای کار
9-رعایت نمودن اصول ایمنی در ساخت و ساز
10-فراهم نمودن امکانات رفاهی و محل اسکان مناسب برای کارکنان پروژه
11-نظارت بر روند پیشرفت پروژه و عملکرد نیروهای کار
12-تهیه گزارش از پیشرفت پروژه ساخت و ساز
معرفی نوآوران سازه به عنوان مدیریت پیمان
بهترین روش برای به اجرا درآوردن ایدههای پروژه و رفع چالشها و مشکلات پیش رو در ساخت و ساز حضور یک پیمانکار به عنوان مدیر پیمان بر سر پروژه است. نوآوران سازه به عنوان پیمانکار مدیریت پیمان تمام چالشهای پیش رو در ساخت و ساز را برطرف نموده و از بروز مشکل در ساخت و ساز جلوگیری میکند.
نوآوران سازه با بر عهده گرفتن اجرای صفر تا صد پروژه، مسئولیت تهیه مصالح و متریال مورد نیاز پروژه، نظارت بر نحوه کارکرد نیروهای کار، انجام امور مالی، دریافت مجوز و دیگر هماهنگیهای لازم را بر عهده میگیرد. این مجموعه با مدیریت و زمانبندی، پروژه را در زمان تعیین شده در قرارداد به صورت کاملا حرفهای و اصولی به کارفرما تحویل میدهد.
در صورتی که قصد ساخت و ساز را دارید و تجربه کافی در این زمینه ندارید میتوانید با انتخاب روش مدیریت توسط مجرب ترین پیمانکاران پروژه ساخت و ساز خود را به بهترین روش پیش ببرید. میتوانید با کارشناس مجموعه نوآوران سازه تماس حاصل نموده و با دریافت مشاوره تخصصی یک همکاری بی نقص در مدیریت پروژه خود را تجربه نمایید. نوآوران سازه با تجربه ای بیش از ده سال و با به اتمام رساندن موفق پروژه های ساخت و ساز آماده خدمات رسانی به شما کارفرمایان عزیز میباشد.
سخن پایانی
در انجام پروژههای ساخت و ساز و بازسازی چالشهای مختلفی پیش رو خواهد بود همچنین ممکن است مشکلات و کارهای پیش بینی نشده رخ بدهد. بهترین روش برای به وجود نیامدن مشکلات و یا رفع چالشها در پروژه ساخت و ساز مدیریت پیمان میباشد.
روش مدیر پیمان یک روش کارآمد هم برای کارفرما و هم برای پیمانکار است چرا که در این روش بین کارفرما و دیگر افراد بحثهای غیر ضروری و چالش هایی پیش نخواهد آمد و مدیر پیمان با مدیریت و اجرای صفر تا صد پروژه به اجرای دقیق و صحیح پروژه متعهد میشود. در این صفحه به تعریف مدیریت و وظایف آن پرداختیم. همچنین هزینه و درصد مدیریت پیمان را مورد بررسی قرار دادیم امیدوارم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
بدون دیدگاه